Aikataulu

Uusi Tampere -jatkot molempina tapahtumailtoina Tullikamarin Klubilla klo 00-05. Ilmainen sisäänpääsy joko festariranneketta tai pääsylippua näyttämällä. Jatkojen deejiit ovat perjantaina 22.7. Herman Prime (Maajo), Jese ja Kulmisjärvi ja lauantaina 23.7. Sami (Hang The DJ / BigPop) ja Sara-Maaria.

 

Uusi Tampere -festivaaleilla tarjoutuu mahdollisuus tutustua uuteen yhteisölliseen installaatioon. Virtuaalitilassa yleisö näkee abstraktin tamperelaisen kulttuurimaiseman ja sen liikkuvat hahmot. Festarikävijä voi myös itse vierailla virtuaalitodellisuudessa ja kurkistaa sieltä käsin Uusi Tampere -festivaaleille.
Installaatio on osa @koneensaatio tukemaa LiDiA-hanketta, joka kehittää uudenlaisia tapoja kokea kulttuuritapahtumia.

🔹Tekniikka ja Talous -lehti teki artikkelin projektista:🔹

“Festivaalialueelle tuodaan kaksisuuntainen installaatio, joka toimii kuin ikkuna virtuaalitodellisuuden ja reaalimaailman välillä. Tapahtumaan osallistuja voi seistä näytön edessä kurkistamassa siellä avautuvaan virtuaalitodellisuuteen, joka muistuttaa tamperelaista kulttuurimaisemaa. Samaan aikaan näytön edessä oleva kamera välittää hänestä striimin kautta kuvaa virtuaalimaailmaan, ikkunan toiselle puolelle. Näytön edessä seisovaa tervehtivät ruudulla ne festivaalivieraat, jotka osallistuvat hetkeen virtuaalimaailmasta käsin. Näytöllä näkyy heidän avatar-hahmonsa. Jos festivaalikävijä laittaa VR-lasit päähänsä, hänkin pääsee kokemaan tapahtuman ikkunan toiselta puolelta, virtuaalimaailmasta käsin.”

Yhteistyössä