Info

UUSI TAMPERE
21.-22.7.2023
TAVARA-ASEMA, TAMPERE

Uusi Tampere on urbaani kaksipäiväinen uuteen ja kiinnostavaan musiikkiin keskittyvä festivaali.

Viidennettä kertaa järjestettävä Uusi Tampere pidetään nyt ensimmäistä kertaa aivan kaupungin keskustassa Tavara-asemalla. Hiljattain ovensa avannut konsertti- ja tapahtumatalo Tavara-asema tarjoaa festivaalille uuden, ainutlaatuisen miljöön.

Uusi Tampere -festivaalin fiilis säilyy uudessa kotipaikassa ennallaan. Kaksipäiväinen tapahtuma esittelee nousevia artisteja Suomesta ja maailmalta.

Tapahtuma on K-18.

 

LIPUT

Liput Tiketistä:

Festivaalin ennakkoliput 2 päivää / 85 € & 1 päivä / 55 €  ovat myynnissä Tiketissä.

www.tiketti.fi/uusitampere

Liput festivaalin aikana 21.-22.7. 2 päivää / 90€  1 päivä / 60€.

Tapahtuman ovella ei ole lipunmyyntiä, mutta Tiketin nettilipunmyynti on avoinna festivaalin aikana, mikäli lippuja on jäljellä.

Liput vaihdetaan rannekkeisiin festivaalin portilla.
Tänä vuonna myös yhden päivän lipun ostajat saavat rannekkeen ja pääsevät halutessaan liikkumaan festivaalialueen ulkopuolella päivän aikana.

 

ALUEKARTTA & SAAPUMINEN

Uusi Tampere järjestetään Tavara-asemalla osoitteessa Ratapihankatu 33, 33100 Tampere. Sisäänkäynti tapahtumaan Vellamonkadun päädystä.

Tapahtumassa on kaksi lavaa: sisällä Tavara-asemalla sekä sisäpihan ulkolava. Festivaalialueeseen kuuluu Tavara-asema sekä tunnelmallinen sisäpiha. Puutalon PSTA -ravintola on myös osa festivaalialuetta.

Lähimmät bussipysäkit ovat Itsenäisyydenkadulla, Rautatienkadulla ja Hämeenkadulla. Raitiovaunulla lähimmät pysähdyspaikat ovat Tullin ja Rautatieaseman pysäkit. Tarkat aikataulut ja reitit löydät osoitteesta www.nysse.fi  tai Nysse Mobiili -applikaatiosta.

Kävellen voi saapua keskustasta Ratapihankadulta Rongan alikulun kautta tai asematunnelista Ratapihankadun sillan kautta.

Junalla saapuville: Tavara-asema sijaitsee Tampereen rautatieaseman välittömässä läheisyydessä.

Parkkipaikkaa Tavara-asemalla ei ole, alueelta löytyy parkkitaloja sekä kadunvarsipaikkoja.

 

 

FESTIVAALIALUEEN PALVELUT 

Ruoka & juoma

Alueella palvelevat Tavara-aseman ja PSTAn baaritiskit sekä kaksi Kyrö Distilleryn cocktail-baaria.

Ravintola PSTA palvelee festariasiakkaita tunnelmallisessa salissaan walk-in-periaatteella sekä take-awayna UT:ta varten kehitetyllä festarimenulla. PSTA avoinna kello 23 asti, keittiö avoinna 22 asti.

Lisäksi löydät Tavara-asemalta Pizzapisteen, joka tarjoilee herkullisia pitsaslaisseja pieneen suolaisennälkään ja kiskan, jossa tarjolla makeita ja suolaisia herkkuja!

Tavara-asemalta löydät myös The Good Guysin kombuchat ja mocktailit sekä Kahwen kahvit, raakakakut ja suklaat!

Uusi Tampereen herkkutarjonta on kasvispohjainen, tottakai.

Muut palvelut 

Tavara-asemalla on esteettömät sekä sukupuolineutraalit wc-tilat.

Tavara-aseman parvella sekä ensimmäisessä kerroksessa on hieman istumapaikkoja. Myös sisäpihalta löytyy muutamia levähdyspaikkoja.

Tänä vuonna myös yhden päivän lipun ostajat saavat rannekkeen ja pääsevät halutessaan liikkumaan festivaalialueen ulkopuolella päivän aikana.

Narikka

Tapahtuma-aluella on maksullinen ja vartioitu narikka, johon on jätettävä kaikki kielletyt esineet. Narikassa käynti maksaa 3€/kerta. Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu ohjelman päätyttyä.

Alueohjelma

Keikkojen välissä voit tutustua festarialueelta löytyviin pisteisiin ja muuhun ohjelmaan! Mukana mm.

Radio Helsinki: Radio Helsingin pisteellä perjantaina Kotibileet livelähetys kello 16-18 sekä onnenpyörä koko viikonlopun ajan!
Hay Second hand x Mañana Skate Shop Pop up: Kaksi tamperelaista yhdistää voimansa Uusi Tampereen pop up -putiikilla, joka vaatettaa festarikävijöitä skate & second hand -hengessä.
Uusi Kuulo: Muistathan suojata kuulosi festareilla! Tavara-asemalta löydät Elacinin pisteen, jossa pääset tutustumaan laadukkaisiin kuulosuojaimiin.
Getaway: Getaway Room Escapen upouusi toimipiste palvelee pakopelaajia festariviikonloppuna pe klo 11-14 ja la klo 10-15. Festarirannekkeella pelaamaan tulijat saavat 5€:n alennuksen henkilöhinnasta! Pelit tulee varata ennakkoon. Ennakkovarauksen festariviikonlopulle voit tehdä 👉 https://www.getaway.fi/tampere/
Lisäksi perjantaina Getawayn tiloissa arvonta sekä pulmakisa klo 16.00-18.00
Musavisa (pe): suositun Kujan musavisan Samin MUSAVISA perjantaina kello 15-16 Puutalon Kabinetissa.
Bingo (la): Jekkujennan BINGO lauantaina kello 15-16 Puutalon Kabinetissa.
Valco: Tervetuloa Valcon duunaamaan Silent Loungeen! Festivaalihumusta pienen huilin mahdollistaa Valco, jonka vastamelukuulokkeita saa lainata Tavara-aseman parvella molempina festaripäivinä kello 17-20. Kuunneltavissa mm. Elina Muotion rauhoittava ääniteos Alku.

 

ESTEETTÖMYYS JA SAAVUTETTAVUUS


Festivaalialueen ulkotilat (sisäpiha sekä Puutalon terassi) ja Tavara-aseman koko ensimmäinen kerros ovat saavutettavia. Valitettavasti PSTA-ravintolan sisätilat sekä Tavara-aseman yläkerta eivät ole saavutettavia vaikeakulkuisten rappusten takia. Molempien lavojen edustat ovat saavutettavia. Saattoliikenteen ajo Murtokadun kautta.

Liikuntaesteisille asiakkaille ja heidän avustajilleen varataan sisällä katselualue salin vasempaan reunaan esiintymislavan lähistölle, jossa henkilökuntamme voi auttaa tarvittaessa. Ulkolavalla vastaava paikka varataan FOHin läheisyyteen.

Asiakkaana olevan henkilön avustaja pääsee pääsääntöisesti asiakkaan kanssa tilaisuuksiimme samalla lipulla ilman erillistä avustajalippua. Tarvittaessa pyydämme todentamaan avustajan tarpeen esimerkiksi EU:n vammaiskortilla, jossa on A-merkintä.

Tavara-asemalla on induktiosilmukka. Mikäli esteettömyys- tai saavutettavuusasioissa herää jotain kysyttävää, voit ottaa yhteyttä ennen tapahtumaa sähköpostitse osoitteeseen uusitampere(at)kulttuurikamari.fi.

Tavara-asemalla on sukupuolineutraalit ja esteettömät saniteettitilat.

Häirinnän ja syrjinnän vastaiset periaatteet 

Uusi Tampere festivaali on syrjinnästä vapaa tila. Emme hyväksy minkäänlaista häirintää esimerkiksi sukupuolen, etnisen taustan, ihonvärin tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Mikäli kohtaat festivaalin aikana ahdistavaa tai muuten epäsopivaa tai häiritsevää käytöstä, kerrothan siitä heti järjestyksenvalvojalle tai muulle henkilökunnalle.

Tavara-asemalla toimii myös häirintäyhteyshenkilö, johon voit halutessasi ottaa yhteyttä. Kaikki häirintäyhteyshenkilölle ohjautuvat kontaktit käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti ja halutessa myös anonyymisti. Tavara-aseman häirintäyhdyshenkilö vastaa myös Uusi Tampere -festivaalista.

Häirintäyhteyshenkilö: Lotta Ahtinen, lotta(at)kulttuurikamari.fi

Turvallisemman tilan periaatteet 

 • Jokainen on meillä yhtä arvokas. Jos syrjit muita tai kohtelet toisia epäkunnioittavasti, sinut voidaan poistaa tilasta.
 • Älä oleta äläkä nimittele. Et voi olettaa toisen ihmisen sukupuolta, seksuaalisuutta, toimintakykyä, varallisuutta tai taustaa katsomalla.
 • Kunnioita ihmisten koskemattomuutta. Toisiin ei saa koskea ilman lupaa. Seksuaalinen ahdistelu on rikos, ja sille on tiloissamme nollatoleranssi.
 • Väkivaltainen käytös johtaa tilasta poistamiseen ja rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
 • Jos koet syrjintää, uhkailua, ahdistelua tai näet että joku käyttäytyy vaarallisesti, ota yhteys henkilökuntaan. Lupaamme puuttua asiaan ja auttaa pääsemään turvallisesti pois ahdistavasta tilanteesta.
 • Henkilökuntaamme ja esiintyjiämme koskevat samat oikeudet ja velvollisuudet kuin vieraitammekin. He ovat täällä sinua varten – kunnioita myös heidän työrauhaansa äläkä epäröi pyytää apua tarvittaessa.


KIELLETYT ESINEET

Tavara-asemalla järjestettäviin tapahtumiin ei ole luvallista ottaa mukaan:

 • Isot reput ja kassit
 • Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • Sateenvarjot
 • Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
 • Alkoholituotteet ja muut huumaavat aineet
 • Ampuma-, terä- ja lyömäaseet
 • Monitoimityökalut
 • Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
 • Paksut ketjut
 • Lemmikit
 • Retkituolit
 • Huomioliivit ja takit
 • Eväät (pienet välipalat esim. patukat, pähkinät sallittu)
 • Lastenvaunut ja rattaat

SALLITUT ESINEET

Tapahtumaan saa tuoda:

 • Enintään 0,5l läpinäkyvän juomapullon
 • Pienet eväät kuten hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat sallittuja
 • Pienet reput ja laukut


JATKOBILEET TULLIKAMARIN PAKKAHUONEELLA

Festivaalin jatkoja juhlitaan molempina iltoina aivan Tavara-aseman naapurissa Tullikamarin Pakkahuoneella kello 23-05.
Jatkoilla esiintymässä perjantaina Radio Helsingin kotibileet -ohjelmasta tuttu DJ Lida Moeni sekä DJ Antti H ja lauantaina DJ:t Sara-Maaria & Ani RA

Liput jatkoille 10€. / UT-festarirannekkeella ilmainen sisäänpääsy. Jatkojen ennakkolippujen myynti on päättynyt, mutta lippuja on saatavilla ovelta.

Lisätietoja Tullikamarin esteettömyydestä jne löydät: tullikamari.net/fi/info

 

AKKREDITOINTI

Akkreditointipyynnöt sähköpostitse osoitteeseen: uusitampere (at) kulttuurikamari.fi

 

LÖYTÖTAVARAT 

Tavara-asemalle jääneet tavarat toimitetaan Pirkanmaan löytötavaratoimistoon, josta niitä voi tiedustella p. 0600 300 758.

 

YHTEYSTIEDOT:

Kysyttävää?: uusitampere (at) kulttuurikamari.fi

Ohjelmapäällikkö / Tampereen Kulttuurikamari Oy: Janne Laurila, janne (at) kulttuurikamari.fi

Markkinointi- ja kumppanuudet: Kristiina Paananen, kristiina (at) kulttuurikamari.fi

Media & PR: tiedotus (at) kulttuurikamari.fi

Tapahtuman visuaalinen ilme: Jenna Haapaharju