Info & Arvot

HUOM! KAHDEN PÄIVÄN ENNAKKOLIPPU VAIHDETAAN SISÄÄNKÄYNNISSÄ RANNEKKEESEEN JOLLA ON VAPAA KULKU ALUEELLE JA SIELTÄ POIS. YHDEN PÄIVÄN LIPPUA EI VAIHDETA RANNEKKEESEEN JA SILLÄ PÄÄSEE KERRAN SISÄLLE FESTIVAALIALUEELLE.

UUSI TAMPERE
HIEDANRANTA, TAMPERE
22.-23.7.2022

Tapahtuman aukioloajat:
pe 22.7. klo 15.30-00.00
la 23.7. klo 14.00-00.00

Tapahtuma-alueen osoite on Treduntie 1, Tampere.

Uusi Tampereen festivaalialueella on molempina päivinä kuusi ruokamyyjää: Gopal, Katukeittiö Leidi, La Negrita, Slicemonger, Tisle ja Ho Dai. Tapahtumassa on myynnissä pääosin kasvis- ja vegaaniruokaa. Tapahtuman ruokamyyjien menuissa ei ole punaista lihaa tai siipikarjaa.

Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat ja muut avustajaa tarvitsevat erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta.

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja tai tölkkejä, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita, spray-pulloja (sisälten ponnekaasulla toimivat aurinkorasvapullot) tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Tyhjän max 0,5 litran vesipullon saa tuoda,  samoin myös pieni käsidesipullo ja aurinkorasva on suositeltavaa ottaa mukaan.

Pienet eväät kuten hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.

Festivaalin pääsisäänkäynnin yhteydestä, alueen ulkopuolelta löytyy vapaaehtoinen narikka. Narikan hinta on 3€ / asiakas. Lisäkäynnit 1€. Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu ohjelman päätyttyä.

 

ALUEKARTTA & SAAPUMINEN

 

 

 

 

 

 

 

Festivaalialueen läheisyydessä on parkkipaikkoja hyvin rajoitetusti, joten suosittelemme lämpimästi saapumaan pyörällä, kävellen, sähköpotkulaudalla tai bussilla. Tästä löydät selkeät ohjeet alueelle saapumiseen.
HUOM! Esimerkiksi googlemapsin kävely- ja pyöräilyreittihaku antaa saapumisreitin Hiedanraitin kautta. Hiedanraitti on kuitenkin tällä hetkellä suljettu maansiirtotöiden vuoksi, eli kannattaa tarkastaa saapumisohje ylläolevasta linkistä.
Jos kuitenkin joudut saapumaan tapahtumaamme henkilöautolla, on muutamia pysäköintipaikkoja Lielahden Kartanon pihassa (Tehdaskartanonkatu 38) ja entisen Kuivaamon edessä (Tehdaskartanonkatu 24). Paras paikka pysäköidä on kuitenkin tässä.

Tapahtuma on K-18.

Yhteystiedot:
Antti Hietala (vastaava tuottaja)
antti.v.hietala@gmail.com / 044 560 8969

Kiinnostaako yhteistyö Uusi Tampere -festivaalin kanssa tai näkyvyys tapahtumassa?
Lähetä aiheesta sähköpostia osoitteeseen kumppanuus@uusitampere.fi.

Akkreditointi: Uusi Tampereen akkreditointi on tarkoitettu musiikkialan ammattilaisille ja median edustajille, jotka ovat työtehtävissä festivaalilla. Lähetä akkreditointipyyntösi sähköpostilla osoitteeseen antti.v.hietala@gmail.com.

Uusi Tampere -festivaalin järjestää Tampereen Kulttuurikamari Oy.

Visuaalinen ilme: Jenna Haapaharju

 

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana voit tiedustella löytötavaroita narikasta.
Festivaalin jälkeen löytötavarat toimitetaan Pirkanmaan löytötavaratoimistoon (Suvantokatu 10, 33100 Tampere) ja löytötavaroita voi tiedustella puhelimitse numerosta: 0600 300758

///

Arvot – Uusi Tampere

Uusi Tampereen keskeisiin arvoihin kuuluu tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, turvallisen tilan luominen sekä kestävän kehityksen ja ekologisuuden edistäminen.  

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Uusi Tampere on tapahtuma, jossa tavoitteena on, että jokainen festivaalivieras, artisti sekä henkilökunnan jäsen voi kokea olonsa tervetulleeksi ja arvostetuksi omana itsenään. 

Uusi Tampere on sitoutunut tekemään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman ja noudattamaan sitä. Velvoitamme jokaista Uusi Tampereen työntekijää ja yhteistyökumppania toimimaan samojen toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Lisäksi Uusi Tampere on mukana tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämisessä musiikkialalla, sitoutumalla noudattamaan Yhdenvertainen musiikkiala -hanketta. 

Emme hyväksy syrjivää käytöstä tai puhetta. Jokaista tulee kohdella yhdenvertaisesti esimerkiksi sukupuoleen, terveydentilaan, ikään, ihonväriin, uskontoon tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta. 

Jokaisen itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa.  Älä siis yleistä tai tee oletuksia kenenkään kokemuksista, terveydentilasta, sukupuolesta, seksuaalisuudesta tai taustoista. Toisen psyykkistä ja fyysistä tilaa tulee kunnioittaa. 

Meillä jokainen festivaalivieras on samanarvoinen, jonka vuoksi emme myy erikseen esimerkiksi VIP-lippuja.  

Mikäli koet Uusi Tampereen toiminnassa puutteita liittyen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen, voit ilmoittaa siitä sähköpostilla osoitteeseen assistant@uusitampere.fi.

Tapahtuman aikana koettu epäasiallinen käytös voidaan raportoida välittömästi järjestyksenvalvojille tai muulle henkilökunnalle, tai halutessaan ilmoittaa tapahtuman jälkeen edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen. 

Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme sellaiseksi, missä tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla. 

 

Turvallisuus

Kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen kaikissa tuotannon vaiheissa, jotta jokainen tapahtuman kävijä, henkilökunnan jäsen sekä artisti voisi tuntea olonsa mahdollisimman hyväksi koko tapahtuman ajan. 

Uusi Tampereessa on nollatoleranssi häirinnälle, loukkaavalle käytökselle ja väkivallalle. Vaadimme jokaista kunnioittamaan toisen fyysistä koskemattomuutta. Emme myöskään hyväksy sanallista häirintää, ahdistelua tai vihapuhetta. 

Jokaisen tulee kantaa vastuu omista teoistaan sekä olla valmis muuttamaan käytöstään, mikäli siitä huomautetaan. Muista myös, että ”ei” tarkoittaa aina ei. 

Uusi Tampereessa on ammattitaitoisia järjestyksenvalvojia, joiden tehtävänä on huolehtia turvallisuudestasi. Jos koet tai näet häirintää, ahdistelua tai muuta epäkunnioittavaa käytöstä, voit matalalla kynnyksellä kääntyä järjestyksenvalvojien, ensiapupäivystäjien tai muun henkilökunnan puoleen. Suhtaudumme kaikkiin tilanteisiin vakavasti ja tarvittaessa poistamme epäasialliseen käytökseen syyllistyneen henkilön paikalta. 

Uusi Tampere -festivaaleilla päivystää koko tapahtuman ajan SPR:n häirintävastaava. Löydät hänet tapahtuma-alueelta SPR:n päivystyspisteeltä.

Tapahtuman järjestyksenvalvojat, ensiapuhenkilökunta ja muu henkilökunta tullaan perehdyttämään tapahtuman arvoihin. 

 

Esteettömyys 

Pyrimme toteuttamaan Uusi Tampereen mahdollisimman esteettömäksi, jotta jokainen voisi saada parhaan mahdollisen festivaalikokemuksen.

Uusi Tampereen tapahtuma-aluetta ympäröivä maasto on pääosin asfalttia tai kovapohjaista hiekkatietä, jossa on tasaista kulkea. Bussilla pääsee noin 800 metrin päähän tapahtuma-alueesta. Pääovien läheisyydestä löytyy myös pysäköintialue, johon on mahdollista saapua esimerkiksi invataksilla. 

Sisäänkäynti ja kulkureitit tapahtuma-alueella rakennetaan esteettömiksi. Alueen maasto on lähes kokonaan asfalttia, jossa on tasaista kulkea. 

Alueella on esteettömiä invavessoja. 

Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat ja muut avustajaa tarvitsevat erityisryhmät tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta. Dokumenttina käy esimerkiksi vammaiskortti (EU Disability Card).

Lisätietoja esteettömyys asioihin liittyen voi kysyä sähköpostilla osoitteesta assistant@uusitampere.fi tai tapahtuman aikana infopisteeltä.

 

Kestävä kehitys

Olemme tietoisia siitä, että tapahtuman järjestämisestä syntyy ilmastoa kuormittavia päästöjä. Teemme kuitenkin kaikkemme pienentääksemme Uusi Tampereesta syntyvää hiilijalanjälkeä. 

Kaikki ruokamyyjämme tarjoavat tapahtumassa pääosin kasvis- ja vegaaniruokaa, ja suosimme lähiruokaa hyödyntäviä ruokamyyjiä. Kasvis- ja vegaaniruuan tarjonta sekä lähiruuan suosiminen pienentävät huomattavasti ruuasta syntyvää hiilijalanjälkeä. Tapahtumamme ruokamyyjien menuissa ei ole punaista lihaa tai siipikarjaa. Ruokakojuilla ei myöskään käytetä muovisia kertakäyttöastioita, vaan kaikki astiat ovat biohajoavaa materiaalia. 

Emme käytä  tapahtuman opastuksissa, kalustuksissa, somistuksessa jne. kertakäyttöisiä elementtejä.

Kierrätysastioina on biojäte, sekajäte sekä pullo- ja tölkkikeräys. Kaikki tapahtuman aikana syntyvä jäte pyritään hyödyntämään, ettei mitään päätyisi kaatopaikalle. Sekajäte menee Tammervoimaan tuottamaan energiaa ja biojätteestä tehdään biokaasua Nokian Koukkujärven jäteasemalla. 

Tapahtuma-alueelle suositellaan ottamaan oma vesipullo mukaan, jonka voi täyttää vesipisteellä. Näin vältymme ylimääräiseltä muovijätteeltä. 

Tapahtumaan saapuessa toivomme jokaista suosimaan ensisijaisesti kävelyä, pyöräilyä tai julkista liikennettä. Alueen läheltä löytyy myös pyöräparkki. Mikäli päätät kuitenkin tulla paikalle autolla, suosittelemme kimppakyytejä. Huomioi myös, että parkkipaikkoja on alueella hyvin rajallisesti. 

Tulemme laskemaan tapahtumasta syntyneen hiilijalanjäljen ja  ilmoitamme sen läpinäkyvästi nettisivuillamme tapahtuman jälkeen. Kompensoimme syntyneet päästöt lahjoittamalla varoja valitsemallemme luonnonsuojelu kohteelle, Luonnonperintösäätiölle. Luonnonperintösäätiö suojelee Suomen luontoa, ensisijaisesti uhanalaista metsää. Säätiö hankkii omistukseensa luonnonalueita ja takaa niille luonnonsuojelulain mukaisen pysyvän rauhoituksen. 

 

Values – Uusi Tampere

The core values ​​of Uusi Tampere festival are equality and non-discrimination, creating a safe space and promoting a sustainable development and ecology. 

Equality and diversity

Our main goal is that Uusi Tampere is an event where every festival guest, artist and staff member can feel welcomed and valued. 

Uusi Tampere is committed to promoting the principles of equality, diversity and justice in the music industry by committing to the Equal Music sector initiative. We oblige all staff and partners to act in accordance with the same values. 

We do not accept any discriminatory behavior or speech. Everyone should be treated equally regardless of gender, health, age, skin color, religion, sexual orientation or any similar reasons.

Everyone’s right to self-determination must be respected. So don’t generalize or make assumptions about anyone’s experiences, health, gender, sexuality or backgrounds. Everyone’s personal space and physical integrity must be respected as well. 

For us every festival guest is equal which is why we don’t sell VIP tickets.

If you experience shortcomings in the operations of Uusi Tampere related to the diversity and equality, you can report it by e-mail to assistant@uusitampere.fi. If you experience inappropriate behavior during the festival, you can report it immediately to the security guards or other staff. 

We are constantly developing our operations in a way that equality and non-discrimination are achieved in the best possible way.

 

Safety

We pay special attention to safety at all stages of production, so that every visitor, staff member and artist can feel as good as possible throughout the event.

Uusi Tampere has zero tolerance for any harassment, abusive behavior and violence. We demand everyone to respect the physical integrity of the other. We do not accept verbal or physical harassment or hate speech. 

Everyone must take responsibility for their own actions and be ready to change their behavior if it is pointed out. Also remember that “no” always means no.

Uusi Tampere has professional security guards whose duty is to take care of your safety. Finnish Red Cross has a medical care serving point in the festival area. The security guards and the medical care staff will be briefed about the values of the Uusi Tampere festival.

If you experience or see harassment or other disrespectful behavior, you can turn to security guards, first aiders or other staff at a low threshold. We take all situations seriously and if necessary, remove the person who committed to inappropriate behavior. 

 

Accessibility

We strive to make Uusi Tampere as accessible as possible so that everyone can have the best possible festival experience. 

The terrain of the event area is mainly asphalt or a hard-bottomed sand road where it is easy to move. The bus stop is about 800 meters from the event area. Near the main doors there is also a parking area with a few accessible parking spaces where it is possible to come for example with an inva cab.

There are accessible toilets in the event area.

The assistant can attend the event free of charge.

For more information about accessibility of Uusi Tampere, please contact us by e-mail at assistant@uusitampere.fi or during the event at the info point. 

 

Sustainability

We’re aware of the festival’s environmental impacts. However, we are doing everything we can to reduce the carbon footprint of Uusi Tampere.

We require all  food vendors to sell only vegetarian / vegan food and we favour food vendors that use local ingredients.  The wide range of vegetarian and vegan food and the preference for local food are already significantly reducing the carbon footprint of food. Disposable plastic containers are also not used in food stalls. All containers are made of biodegradable material. 

The recycling bins in the festival area are biowaste, mixed waste and bottle collection. All waste that comes during the event will be recovered so that nothing ends up in the landfill. The mixed waste goes to Tammervoima to produce energy and the biowaste is made into biogas at Nokia’s Koukkujärvi waste station.

Bring your own water bottle to the event and fill it at the water point. This is how we avoid unnecessary plastic waste.

When you arrive at the event, prefer walking, biking or public transportation. There is a bicycle park near the area. However, if you decide to come by car, we recommend a carpool system. Please also note that parking spaces are very limited.

After the festival we will calculate the carbon footprint of the event and we will publish it on our website. We will compensate for the created footprint by donating money to The Finnish Natural Heritage Foundation. The foundation is a non-governmental organization that promotes the protection of old growth forests. 

Yhteistyössä