Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste

Sosiaalinen media ja analyyttiset työkalut mukaan lukien

1) REKISTERINPITÄJÄN JA TIETOSUOJAVASTAAVAN YHTEYSTIEDOT

Tämä tietosuojailmoitus koskee tietojen käsittelyä, jonka suorittaa

Rekisterinpitäjä: Tampereen Kulttuurikamari Oy, Tullikamarin aukio 2, 33100 Tampere

Sähköposti: antti.v.hietala@gmail.com

Puhelin:   +358 44 560 8969

2) HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMINEN JA SÄILYTTÄMINEN SEKÄ KÄYTÖN LUONNE JA TARKOITUS

Siirtyessäsi verkkosivullemme www.uusitampere.fi päätelaitteesi palvelin lähettää tiedot automaattisesti verkkosivumme palvelimelle Nämä tiedot tallennetaan väliaikaisesti niin kutsuttuun lokitiedostoon. Seuraavat tiedot tallennetaan ilman käyttäjän toimia ja niitä säilytetään siihen saakka, kunnes ne poistetaan:

– vierailevan tietokoneen IP-osoite

– vierailun päivämäärä ja kellonaika

– ladatun tiedoston nimi ja URL-osoite

– verkkosivusto, josta sivuille siirryttiin (viittaava URL)

– käytetty selain ja joskus tietokoneesi käyttöjärjestelmä ja palveluntarjoajan nimi.

Käsittelemme edellä mainittuja tietoja seuraaviin tarkoituksiin:

– verkkosivujemme miellyttävän käytön varmistamiseen

– järjestelmän turvallisuuden ja vakauden arviointiin

– hallinnollisiin tarkoituksiin.

Tietojen käsittelyn oikeudelliset perusteet annetaan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan kohdissa a ja b. Oikeutettu etumme tietojen käsittelyssä syntyy edellä luetelluista tarkoituksista. Emme missään tapauksessa käytä kerättyjä tietoja henkilöiden tunnistamiseen.

Tämän lisäksi käytämme verkkosivuillamme evästeitä ja analyyttisiä palveluita. Tarkemmat selitykset löytyvät tämän tietosuojaselosteen kohdista 4 ja 5.

 

3) TIETOJEN SIIRTÄMINEN

Emme siirrä henkilötietoja kolmansille osapuolille muihin kuin edellä mainittuihin tarkoituksiin.

Annamme henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle vain, jos

– jos olet antanut tähän suostumuksesi GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan kohdan a ja/tai b mukaisesti sopimussuhteiden täyttämiseksi ja/tai jos tämä on välttämätöntä sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi, eikä ole syytä uskoa, että sinulla on vallitseva oikeutettu etu tietojen siirtämisen estämiseksi

– siirtoa edellyttää lakisääteinen velvoite GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan c-kohdan mukaisesti ja

– tämä on laillisesti sallittua ja GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan c-kohdan mukaisesti välttämätöntä sopimussuhteidemme toteuttamisen kannalta.

4) EVÄSTEET

Käytämme sivuillamme evästeitä. Ne ovat pieniä tiedostoja, joita selaimesi luo automaattisesti ja jotka tallennetaan päätelaitteellesi (kannettava tietokone, tabletti, älypuhelin jne.) vieraillessasi sivuillamme. Evästeet eivät vahingoita päätelaitettasi eivätkä sisällä viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia.

Evästeeseen tallennetaan tietoja, jotka kussakin tapauksessa liittyvät tiettyyn käytettävään päätelaitteeseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että meillä olisi suoraan henkilöllisyyteesi liittyviä tietoja.

Evästeet helpottavat toisaalta palvelujemme käyttöäsi. Tätä varten käytämme niin kutsuttuja istuntoevästeitä, jotta voimme nähdä, oletko jo vieraillut eri verkkosivuillamme. Nämä evästeet poistetaan automaattisesti poistuttuasi sivuiltamme.

Tämän lisäksi käytämme myös väliaikaisia evästeitä, jotka tallennetaan päätelaitteellesi tietyksi ajanjaksoksi ja joita käytetään käyttäjäystävällisyyden optimoimiseen. Kun vierailet sivustollamme uudelleen käyttääksesi palveluitamme, tunnistamme automaattisesti aiemmat vierailusi sivuillamme ja mitä toimintoja ja asetuksia olet käyttänyt, jolloin sinun ei tarvitse syöttää niitä uudelleen.

Käytämme evästeitä myös pitääksemme kirjaa, arvioidaksemme verkkosivumme käyttöä ja optimoidaksemme sinulle tarjoamaamme palveluvalikoimaa (katso kohta 5). Näiden evästeiden ansiosta voimme tunnistaa automaattisesti verkkovierailusi aikana, oletko aiemmin vieraillut verkkosivuillamme. Nämä evästeet poistetaan automaattisesti kussakin tapauksessa määritetyn ajanjakson jälkeen.

Evästeiden käsittelemät tiedot ovat välttämättömiä tiettyihin tarkoituksiin ja oikeutettujen etumme sekä kolmansien osapuolten oikeutettujen etujen suojelemiseksi GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan kohdan b mukaisesti.

Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti.

Voit kuitenkin määrittää selaimesi niin, ettei evästeitä tallenneta tietokoneellesi tai että saat asiasta aina ilmoituksen, kun tietokoneellesi yritetään asentaa uusi eväste. Evästeiden poistaminen kokonaan käytöstä voi kuitenkin johtaa siihen, ettet voi käyttää kaikkia sivujemme toimintoja.

5) ANALYYTTISET TYÖKALUT

a) Seurantatyökalut

Käytämme alla mainittuja seurantamenetelmiä GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan kohdan b mukaisesti. Käyttämällä seurantamenetelmiä haluamme varmistaa verkkosivujemme tarpeiden mukaisen suunnittelun ja vaiheittaisen optimoinnin. Käytämme seurantamenetelmiä myös pitääksemme kirjaa ja arvioidaksemme verkkosivumme käyttöä ja optimoidaksemme sinulle tarjoamaamme palveluvalikoimaa. Näitä etuja on pidettävä oikeutettuna etuna edellä mainitussa asetuksessa tarkoitetusti.

Tietojen käsittelyn tarkoituksiin ja tietoluokkiin liittyvät selitykset löytyvät vastaavista seurantatyökaluista.

b) Google Analytics

Tarpeita vastaavaan suunnitteluun ja verkkosivujemme jatkuvaan optimointiin käytämme Google Analytics -palvelua, joka on Google Inc. -yhtiön (https://www.google.de/inrl/de/about) (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; jäljempänä ”Google”) tarjoama verkkoanalysointipalvelu. Tässä yhteydessä luodaan käyttäjäprofiileja, joissa nimet on muutettu. Lisäksi käytetään evästeitä (katso jäljempänä kohta 4). Evästeiden luomia tietoja verkkosivuston käytöstäsi, kuten

– selaimen tyyppi/versio

– käytössä oleva käyttöjärjestelmä

– viittaava URL-osoite (aiemmin vierailtu verkkosivusto)

– vastaanottavan tietokoneen isäntänimi (IP-osoite)

– palvelimen kyselyn ajankohta

siirretään Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin, jossa niitä myös säilytetään. Tietoja käytetään verkkosivun käytön arvioimiseen, verkkosivujen toimintojen raportoimiseen, verkkosivuston ja Internetin käyttöön liittyvien lisäpalveluiden luomiseen markkinatutkimustarkoituksiin ja näiden Internet-sivujen tarpeiden mukaiseen suunnitteluun. Tarvittaessa nämä tiedot välitetään myös kolmansille osapuolille edellyttäen, että näin on laissa säädetty tai siinä määrin kuin kyseiset kolmannet osapuolet näitä tietoja maksusta käsittelevät. IP-osoitettasi ei missään tapauksessa käytetä muiden Google-tietojen yhteydessä. IP-osoitteiden nimet muutetaan niin, ettei yhdistäminen ole mahdollista (IP-osoitteen piilottaminen)

Voit estää evästeiden asennuksen säätämällä selaimen ohjelmistoasetukset asianmukaisesti. Tässä tapauksessa on kuitenkin huomautettava, etteivät kaikki verkkosivujen toiminnot saata tällöin olla täysin käytettävissä.

Voit myös estää evästeiden tuottamien tietojen ja verkkosivujen käyttöön liittyvien tietojen tallentamisen (IP-osoitteesi mukaan lukien) sekä estää Googlea käsittelemästä näitä tietoja lataamalla ja asentamalla selaimen lisäosan (https://tools.google.com/dlpage/gaoptot?hl=de).

Vaihtoehtona selaimen lisäosalle erityisesti mobiilipäätelaitteiden selainten tapauksessa voit estää selaimen asetuksissa myös Google Analyticsiä tallentamasta tietoja. Tällöin asennetaan opt-out-eväste, joka estää tietojen tallentamisen tulevaisuudessa vieraillessasi tällä verkkosivulla. Opt-out-eväste koskee ainoastaan tätä selainta ja vain meidän verkkosivuamme. Se tallennetaan laitteellesi. Jos poistat evästeet käytöstä selaimessasi, sinun on asetettava opt-out-eväste uudelleen.

Saat lisätietoja tietosuojasta Google Analyticsissä Google Analyticsin ohjesivuilta (https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de).

c) Google Adwordsin konversioseuranta ja uudelleenmarkkinointi

Voidaksemme arvioida tilastollisesti verkkosivujemme käyttöä ja optimoidaksemme tietojesi arviointia verkkosivuillamme käytämme myös Googlen konversioseurantaa. Tällöin Google Adwords asettaa tietokoneellesi evästeen (katso kohta 4), jos saavuit verkkosivullemme Googlen mainoksen kautta.

Nämä evästeet ovat voimassa 30 päivän ajan, eikä niitä käytetä henkilökohtaiseen tunnistamiseen. Jos käyttäjä vierailee tietyillä Adwords-asiakkaan sivuilla ja evästeet ovat vielä voimassa, Google ja asiakas voivat havaita, että käyttäjä napsautti mainosta, jonka jälkeen hänet välitettiin tälle verkkosivulle.

Jokainen Adwords-asiakas saa eri evästeen. Evästeitä ei voida näin ollen jäljittää Adwords-asiakkaiden verkkosivuilla. Konversioevästeiden keräämät tiedot tarjoavat konversiotilastotietoja Adwords-asiakkaille, jotka ovat valinneet konversioseurannan. Adwords-asiakkaille kerrotaan niiden käyttäjien kokonaismäärä, jotka ovat napsauttaneet heidän mainoksiaan ja jotka on ohjattu sivulle, joka sisältää konversioseurantatunnisteen. Ne eivät kuitenkaan sisällä mitään sellaisia tietoja, joiden avulla käyttäjät voitaisiin tunnistaa henkilökohtaisesti.

Jos et halua osallistua seurantamenettelyyn, voit myös kieltää tähän tarvittavan evästeen asentamisen esimerkiksi muuttamalla selainasetuksia, jolloin evästeiden automaattinen asennus poistetaan käytöstä. Voit myös poistaa konversioseurantaevästeet käytöstä muuttamalla selaimesi asetuksia, jolloin verkkotunnuksen www.googleadservices.com lähettämät evästeet estetään. Saat lisätietoja Googlen tietosuojasta konversioseurantaan liittyen täältä: (https://services.google.com/sitestats/de.html).

Saat lisätietoja Google Adwordsin tietosuojasta vastaavista tietosuojaselosteista:

Google Adwords: https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=uk

Käyttäessäsi Google Adwords -palvelua henkilötietosi siirretään Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen tapauksessa EU:n komissio ei ole tehnyt päätöstä siitä, ovatko henkilötiedot suojattu asiamukaisesti tai riittävällä tavalla suhteessa GDPR-asetukseen, joten tietosuojan riittävyyttä koskevaa päätöstä (GDPR-asetuksen 45 artikla) ei ole olemassa. Google LLC. -yhtiöön sovelletaan kuitenkin EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -menettelyä. Henkilötietojesi riittävä suojaaminen on siten kuitenkin varmistettu. Voit lukea lukea Yhdysvaltojen Privacy Shield -menettelyä koskevan tekstin kokonaisuudessaan seuraavasta linkistä:

https://www.privacyshield.gov/servlet/servlet.FileDownload?file=015t00000004qAg

Käytämme verkkosivuillamme Google Adwords -palvelua. Google AdWords on verkkomainontaohjelma, jonka omistaa Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”). Tässä yhteydessä hyödynnämme uudelleenmarkkinointitoimintoa. Näin voimme evästeiden avulla esittää verkkosivujemme käyttäjille heitä kiinnostavia mainoksia. Käyttäjän vuorovaikutusta verkkosivuillamme analysoidaan, jolloin saamme tietää, mitkä mainokset käyttäjää kiinnostivat. Näin voimme näyttää samalle käyttäjälle kohdennettua mainontaa verkkosivuvierailumme jälkeen myös muilla verkkosivuilla. Tähän tarkoitukseen käytettäviä evästeitä käytetään selkeästi vain tietyn tietokoneselaimen tunnistamiseen, ei käyttäjän tunnistamiseen, sillä mitään henkilötietoja ei tallenneta. Voit poistaa Googlen käyttämät evästeet käytöstä seuraamalla seuraavaa linkkiä sekä lataamalla ja asentamalla sivuilta saatavan laajennuksen: https://www.google.com/settings/ads/plugin.

Saat lisätietoja Googlen uudelleenmarkkinoinnista sekä Googlen tietosuojaselosteesta täältä:  http://www.google.com/privacy/ads/.

Lisäksi käytämme Google AdWords -palvelua niin kutsutun konversioseurannan yhteydessä. Napsauttaessasi Googlen mainosta päätelaitteellesi asennetaan konversioseurantaeväste. Nämä evästeet ovat voimassa 30 päivän ajan. Ne eivät sisällä mitään henkilökohtaisia tietoja, eikä niitä käytetä henkilökohtaiseen tunnistamiseen. Konversioevästeiden keräämät tiedot tarjoavat konversiotilastotietoja Adwords-asiakkaille, jotka ovat valinneet konversioseurannan.

Voit estää evästeiden tallentamisen säätämällä selaimen ohjelmistoasetuksia asianmukaisesti. Tässä tapauksessa on kuitenkin huomautettava, etteivät kaikki verkkosivujen toiminnot saata tuolloin olla täysin käytettävissä. Voit myös poistaa käytöstä selaimessasi kaikki tiettyyn aihepiiriin liittyvät Google-mainokset sekä kaikki tiettyyn aihepiiriin liittyvät mainokset verkossa (Googlen verkoston sisällä) valitsemalla verkkosivulla http://www.google.de/settings/ads Off (Poissa käytöstä) -kuvakkeen tai poistamalla ne käytöstä osoitteessa http://www.aboutads.info/choices/. Saat lisätietoja asiaan liittyvistä asetusmahdollisuuksista sekä Googlen tietosuojasta osoitteesta https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/?fg=1.

6) SOSIAALISEN MEDIAN LAAJENNUKSET

Hyödynnämme verkkosivuillamme GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan b-kohdan mukaisesti sosiaalisten verkostojen, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, sosiaalisia laajennuksia keinona parantaa yrityksemme tunnettavuutta. Taustalla oleva mainostamistarkoitus nähdään GDPR-asetuksen puitteissa oikeutettuna etuna. Vastuu tietosuojan noudattamisesta kuuluu kyseisten palveluiden palveluntarjoajille. Näiden laajennusten integrointi tapahtuu niin kutsutun kahden napsautuksen menetelmällä, jolla pyritään suojaamaan verkkosivullamme vierailevia käyttäjiä mahdollisimman pitkälle.

a) Facebook

Facebookin sosiaalisen median laajennuksia käytetään sivuillamme tehdäksemme niiden käytöstä henkilökohtaisempaa. Käytämme tähän TYKKÄÄ- ja JAA-painikkeita. Kyseessä on Facebook-PALVELU:

Jos siirryt verkkosivuiltamme sivulle, jossa on tällainen laajennus, selaimesi muodostaa yhteyden suoraan Facebookin palvelimiin. Tällöin laajennuksen sisältö lähetetään suoraan Facebookista selaimeesi ja integroidaan verkkosivuille.

Laajennusten integroinnin vuoksi Facebook saa tiedon, että selaimesi on ladannut vastaavan sivun verkkosivuiltamme, vaikka sinulla ei olisi Facebook-tiliä tai et ole kirjautuneena Facebookiin. Selaimesi siirtää nämä tiedot (IP-osoitteesi mukaan luettuna) suoraan Facebookin palvelimelle Yhdysvalloissa ja tallentaa ne sinne.

Jos olet kirjautuneena Facebookiin, Facebook voi yhdistää vierailusi verkkosivuillamme suoraan Facebook-tiliisi. Jos olet vuorovaikutuksessa laajennukseen esimerkiksi napsauttamalla TYKKÄÄ- tai JAA-painikkeita, vastaavat tiedot lähetetään myös suoraan Facebook-palvelimelle ja tallennetaan sinne. Tiedot julkaistaan myös Facebookissa ja näytetään Facebook-kavereillesi.

Facebook voi käyttää näitä tietoja markkinointi- ja markkinointitutkimustarkoituksiin sekä Facebook-sivujen tarpeita vastaavaan suunnitteluun. Tätä varten Facebook luo kiinnostus- ja suhdeprofiilit, jotta voimme esimerkiksi arvioida verkkosivustomme käyttöäsi Facebookissa tarjolla olevien mainosten avulla, välittääksemme tietoja muille Facebook-käyttäjille tietoja toiminnastasi verkkosivuillamme ja tarjotaksemme muita palveluja, jotka liittyvät Facebookin käyttöön.

Jos et halua Facebookin yhdistävän sinusta verkkosivujemme avulla keräämiään tietoja Facebook-tiliisi, sinun on kirjauduttava ulos Facebook-tililtäsi ennen vierailuasi verkkosivuillamme.

Saat lisätietoja tietojen hankkimisen tarkoituksesta ja laajuudesta, tietojen jatkokäsittelystä ja hyödyntämisestä Facebookissa, oikeuksistasi niihin liittyen sekä erilaisista asetusvaihtoehdoista yksityisyytesi suojaamiseksi lukemalla Facebookin tietosuojaselosteet (https://www.facebook.com/about/privacy/).

b) Instagram

Käytämme verkkosivuillamme myös sosiaalisen median Instagram-laajennusta, jonka omistaa Instagram LLC, 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA (”Instagram”).

Nämä laajennukset Instagram-logolla esimerkiksi Instagram-kameran muodossa.

Jos lataat verkkosivuillamme kyseisen laajennuksen sisältävän verkkosivun, muodostetaan selaimesi ja Instagramin palvelimen välille suora yhteys. Tällöin laajennuksen sisältö lähetetään suoraan Instagramista selaimeesi ja integroidaan verkkosivuille. Laajennusten integroinnin vuoksi Instagram saa tiedon, että selaimesi on ladannut vastaavan sivun verkkosivuiltamme, vaikka sinulla ei olisi Instagram-tiliä tai et olisi kirjautuneena Instagramiin.

Selaimesi siirtää nämä tiedot (IP-osoitteesi mukaan luettuna) suoraan Instagramin palvelimelle Yhdysvalloissa ja tallentaa ne sinne. Jos olet kirjautuneena Instagramiin, Instagram voi yhdistää vierailusi verkkosivuillamme suoraan Instagram-tiliisi. Jos olet vuorovaikutuksessa laajennuksen esimerkiksi napsauttamalla Instagram-painiketta, nämä tiedot lähetetään myös suoraan Instagram-palvelimelle ja tallennetaan sinne.

Tiedot julkaistaan myös Instagram-tililläsi ja näytetään siellä seuraajillesi.

Jos et halua Instagramin yhdistävän sinusta verkkosivujemme avulla keräämiään tietoja Instagram-tiliisi, sinun on kirjauduttava ulos Instagram-tililtäsi ennen vierailuasi verkkosivuillamme.

Saat lisätietoja tästä Instagramin tietosuojaselosteesta (https://help.instagram.com/155833707900388).

c) YouTube

aa) Olemme lisänneet verkkotarjontaamme osoitteeseen http://www.YouTube.com  tallennetut Youtube-videot, jotka ovat toistettavissa suoraan verkkosivuiltamme. Videot on integroitu sivuillemme laajennetussa tietosuojatilassa, eli mitään käyttäjätietojasi ei siirretä Youtubelle, jos et toista videoita. Kappaleessa 2 mainitut tiedot siirretään vain, jos toistat videoita. Emme voi vaikuttaa tähän tiedonsiirtoon.

bb) Kun vierailet verkkosivustolla, YouTube saa tiedon, että olet ladannut verkkosivuillamme vastaavan alisivun. Lisäksi siirretään tämän selosteen kohdassa 2 mainitut tiedot. Tämä tapahtuu riippumatta siitä, asettaako Youtube saataville käyttäjätilin, johon olet kirjautuneena tai onko käyttäjätiliä olemassa. Jos olet kirjautuneena Google-tilillesi, tietosi yhdistetään suoraan tiliisi. Jos et halua, että tiedot yhdistetään Youtube-profiiliisi, sinun on kirjauduttava ulos tililtäsi ennen painikkeen käyttöä. YouTube tallentaa tietosi käyttäjäprofiiliisi ja käyttää niitä markkinointi- ja markkinointitutkimustarkoituksiin ja/tai verkkosivujensa tarpeita vastaavaan suunnitteluun. Kyseinen arvionti suoritetaan (myös ei-kirjautuneena oleville käyttäjille) erityisesti vaatimuksia vastaavan mainonnan tarjoamiseksi sekä muille käyttäjille tiedottamiseksi toiminnastasi verkkosivuillamme. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisten käyttäjäprofiilien luomista mutta sinun on ensin otettava yhteys YouTubeen käyttääksesi tätä oikeutta.

cc) Saat lisätietoja tiedonhankinnan tarkoituksesta ja laajuudesta sekä siitä, miten YouTube niitä käsittelee Youtuben tietosuojaselosteesta. Saat myös lisätietoja oikeuksistasi ja asetusvaihtoehdoista yksityisyytesi suojaamiseksi osoitteesta: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy. Google käsittelee henkilötietojasi myös Yhdysvalloissa, ja siihen sovelletaan EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -menettelyä (https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework).

8) Henkilöihin kohdistuvat oikeudet

Sinulla on seuraavat oikeudet:

– GDPR-asetuksen 15 artiklan mukaisesti vaatia tietoja käsittelemistämme henkilötiedoistasi. Voit erityisesti pyytää tietoja käsittelyn tarkoituksista, henkilötietoluokista, niistä vastaanottajaluokista, joille tietojasi on luovutettu tai luovutetaan, tietojen suunnitellusta säilyttämisajasta, oikeudesta tietojen oikaisemiseen, poistamiseen, käsittelyn rajoittamiseen tai sen vastustamiseen, tietojen lähteistä, jos tiedot eivät ole meidän keräämiämme sekä automaattisen päätöksentekomenettelyn olemassaolosta profilointi mukaan luettuna ja soveltuvin osin asiaan kuuluvien tietojen tarkoituksenmukaisista yksityiskohdista.

– GDPR-asetuksen 16 artiklan mukaisesti vaatia sinua koskevien virheellisten henkilötietojemme välitöntä korjaamista tai täydentämistä.

– GDPR-asetuksen 17 artiklan mukaisesti vaatia sinua koskevien henkilötietojemme poistamista, jos käsittely ei ole välttämätöntä sananvapauden ja tiedonvälityksen vapauden harjoittamisen kannalta, lakisääteisen velvoitteen toteuttamiseksi yleisen edun vuoksi tai laillisten oikeuksien vahvistamiseksi, harjoittamiseksi tai puolustamiseksi.

– GDPR-asetuksen 18 artiklan mukaisesti vaatia henkilökohtaisten tietojesi käsittelyn rajoittamista, jos olet kiistänyt tietojen oikeellisuuden, jos käsittely on lainvastaista mutta kiellät tietojen poistamisen, emme enää tarvitse kyseisiä tietoja mutta sinä tarvitset niitä lakisääteisten oikeuksiesi vahvistamiseksi, harjoittamiseksi tai puolustamiseksi tai jos olet vastustanut käsittelyä GDPR-asetuksen 21 artiklan mukaisesti.

– GDPR-asetuksen 20 artiklan mukaisesti vaatia meitä lähettämään sinulle käsittelemämme henkilötietosi jäsennellyssä, vakiomallisessa ja koneella luettavassa muodossa tai vaatia niiden siirtoa toiselle rekisterinpitäjälle.

– GDPR-asetuksen 7 artiklan 3 kohdan mukaisesti peruuttaa aiemmin antamasi suostumus milloin tahansa. Tämän seurauksena meillä ei ole enää oikeutta käsitellä tietoja, jotka riippuvat tästä suostumuksesta.

– GDPR-asetuksen 77 artiklan mukaisesti tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Pääsääntöisesti voit tehdä sen pääasiallisen asuinpaikkasi tai työpaikkasi valvontaviranomaiselle tai sen paikkakunnan viranomaiselle, jossa yrityksesi rekisteröity toimipaikka sijaitsee.

9) OIKEUS VASTUSTAA KÄSITTELYÄ

Jos henkilötietojasi käsitellään oikeutetun edun perusteella GDPR-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan 1 alakohdan f-kohdan mukaisesti, sinulla on oikeus GDPR-asetuksen 21 artiklan mukaisesti vastustaa henkilötietojesi käsittelyä edellyttäen, että siihen on syytä erityistilanteestasi johtuen tai vastustus kohdistuu suoramarkkinointiin. Jälkimmäisessä tapauksessa sinulla on yleinen oikeus vastustaa käsittelyä, joten sinun ei tarvitse vedota erityistilanteesi yksityiskohtiin.

Jos haluat käyttää peruuttamiseen tai vastustamiseen liittyviä oikeuksiasi, riittää, että kirjoitat asiasta sähköpostin osoitteeseen: antti.v.hietala@gmail.com

10) Tietoturva

Verkkovierailun aikana käytämme laajasti käytössä olevaa SSL-suojausta yhdessä korkeimman salaustason kanssa, jota selaimesi tukee. Tähän käytetään yleensä 256-bittistä salausta. Jos selaimesi ei tue 256-bittistä salausta, turvaudumme sen sijaan 128-bittiseen v3-teknologiaan. Selaimesi alemman tilarivin avain- tai lukkosymboli kertoo, siirretäänkö verkkosivujemme yksittäinen sivu salattuna.

Muutoin käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia tietojesi suojaamiseksi tahattomalta tai tahalliselta manipuloinnilta, osittaiselta tai täydelliseltä menetykseltä tai kolmansien osapuolten luvattomalta käytöltä. Turvatoimiamme parannetaan jatkuvasti teknologisen kehityksen edetessä.

11) TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN VOIMASSAOLO JA MUUTOKSET

Tämä tietosuojaseloste on voimassa vuoden 2020 joulukuuhun saakka.

Verkkosivustomme kehittymisen sekä verkkosivuilla esitettyjen tarjousten, lakisääteisten muutosten tai virallisten määritelmien muutosten vuoksi saatamme muuttaa tätä tietosuojaselostetta.

12) TIETOSUOJAVALVONTAVIRANOMAINEN

Tietosuojavaltuutetun toimisto

Käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, 00520 Helsinki

Postiosoite: PL 800, 00521 Helsinki

Sähköposti: tietosuoja@om.fi

Puh: 029 566 6700

 

Yhteistyössä